|
|
|
Forum Index |
GMC Club Z - Portal |
Chat Online |
Parteneri |
News |
Top 3 Forum |
Echipa GMC Club Z |
Forum info
Ce credeti,sunteti o persoana care ramane calma in orice situatie? |
In marea majoritate,DA |
|
44% |
[ 4 ] |
NU,mereu rabufnesc din orice |
|
44% |
[ 4 ] |
Raman calma,atata vreme cat stiu ca-s stapan/a pe situatie |
|
11% |
[ 1 ] |
|
Voturi totale : 9 |
|
| Legenda calmului | |
Trimis: Mar, 19 Dec 2006, 9:37 pm |
|
|
raluk |
Platinium Member |
|
|
Data înscrierii: 29/Mai/2006 |
Locație: Timisoara |
|
|
|
|
|
|
O legendã povesteºte despre o disputã între zei. Dupã cum se ºtie fiecare zeu încarna virtuþile sau pasiunile omeneºti (ex: din mitologia romanã ºi greacã). Fiecare zeu pretindea cã deþine taina fericirii supuºilor de pe pãmânt, ºi, fiecare era convins de propria-i superioritate, chiar supremaþie.
Se povesteºte cã se auzea de pa pãmânt cum vuia cerul de certurile lor fãrã sfârºit. Vãzând cã nici unul nu are totuºi nici un ascendent faþã de rivalii sãi, au hotãrât toþi împreunã, sã se prezinte superiorului lor pentru judecatã. Dupã ce ºi-au prezentat pãsul, toþi zeii de faþã, aºteptau verdictul. Deodatã un fulger strãlucitor brãzdã noaptea, iar bubuitul nãpraznic a încremenit de groazã pe toþi cei de faþã. O imensã prãpastie s-a deschis în faþa forþelor cereºti încât aceºtia ºi-au pus la îndoialã propria invulnerabilitate. Tabloul se mai continuã cu furtuna, mare învolburatã, cutremurul munþilor, dupã care totul se potoleºte, iar cerul este invadat de o muzicã divinã.
O voce se aude: "Puterea în manifestarea forþei-brutale distruge, nu creeazã. Puterea constã în arta de a supune oamenii ºi de a-i menþine sub legea blândeþei, nu a violenþei".
Muzica divinã continuã pânã cuprinde ºi subjugã tot spaþiul ºi toate fiinþele prezente.
Demonstraþia a luat sfârºit ºi fusese un succes. Unul, doar unul din cei prezenþi rãmase însã indiferent la tot ceea ce se întâmplase.
Contrariat, Judecãtorul Suprem al zeilor îl întrebã:
- Tu eºti surd, orb sau nesimþitor ca nemuritorul de rând de nu reacþionezi la nimic din ce þi-am arãtat?
<if>- <endif>Nu. Eu sunt calmul, acela care ºtie sã-ºi disciplineze impresiile. Gloria celorlalþi este condiþionatã de emoþii, pentru cã nu le stãpânesc. Ce fel de putere este aceea care se lasã moleºitã de admiraþie sau tremurã în faþa stihiilor?
Superiorul zeilor se pronunþã:
"Lui îi aparþine toatã puterea. În el sãlãºluieºte adevãrata forþã. Stãpânind pasiunile, el se ridicã mai presus de dominaþia naturii. Nu se dedã la demonstraþii inutile. Puterea lui nu ºovãie în faþa unei forþe potrivnice. El rezistã tuturor sugestiilor zadarnice, nedemne de spirit. Totuºi, el percepe ºi discerne emoþiile. Calmul este superiorul ºi maestrul tuturor". |
|
_________________ " Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."
|
|
|
|
| | |
Trimis: Mar, 19 Dec 2006, 10:38 pm |
|
|
Dita |
Elite Member |
|
|
Data înscrierii: 21/Mai/2006 |
Locație: B... |
|
|
|
|
|
|
eu rabufnesc din orice, chiar si din ce nu trebuie |
|
|
|
|
Trimis: Mar, 19 Dec 2006, 10:45 pm |
|
|
raluk |
Platinium Member |
|
|
|
|
|
|
|
|
mai sa fie...si cum e,merita? |
|
_________________ " Pentru dragostea unui trandafir gradinarul e sclavul a mii de spini... "
"Cantareste o picatura de ploaie, prinde in palma o adiere de vant , tine in brate un fulger , saruta o raza de soare..."
|
|
|
|
Trimis: Mar, 19 Dec 2006, 11:58 pm |
|
|
Dita |
Elite Member |
|
|
|
|
|
|
|
|
mai... uneori merita, sa stii... alteori nu prea... dar stiu si cand sa fiu mai putin irascibila si stiu si sa vorbesc frumos |
|
|
|
|
| | |
Trimis: Mie, 20 Dec 2006, 8:21 am |
|
|
raluk |
Platinium Member |
|
|
|
|
|
|
|
|
atunci e bine ...mie,din pacate,nu imi sta in caracter sa izbucnesc prea usor...mi se intampla lucrul asta foaaaarte rar, si si atunci doar pentru cateva clipe...e ceva de genul"Gata!S-a umplut paharul!"...sincer,mi-ar fi placut sa fiu putin mai dura pentru ca cred ca as fi impus mai multa autoritate asta intr-o anumita ,masura,pentru ca mai sunt si alte metode de a-ti impune autoritatea |
|
|
|
|
|
Trimis: Mie, 20 Dec 2006, 1:43 pm |
|
|
Dita |
Elite Member |
|
|
|
|
|
|
|
|
mai sunt, dar deocamdata pentru mine e buna asta |
|
|
|
|
Trimis: Lun, 30 Apr 2007, 10:43 pm |
|
|
Ade |
Elite Member |
|
|
Data înscrierii: 17/Mai/2006 |
Locație: Bucuresti |
|
|
|
|
|
|
calmul unora ma scoate din sarite uneori si eu sunt o persoana calma, in general, dar se mai intampla sa ma enervez si eu, cam greu ajung la performanta asta, dar si cand ajung... |
|
_________________ Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..." |
|
|
|
|
|