Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Zece judete intra la desertificare
MesajTrimis: Vin, 23 Feb 2007, 10:26 pm Go top: Zece judete intra la desertificare Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




Cel mai cuprinzator studiu din Europa privind efectele incalzirii globale arata ca zece judete ale Romaniei vor deveni aride in urmatoarele doua decenii.

Lucrarea efectuata de specialisti de la 13 institute europene de pedologie si meteorologie, printre care si din Romania, arata ca jumatatea sudica a continentului va suferi din cauza incalzirii globale, iar solurile din aceste zone risca sa devina aride. In tara noastra, cele mai afectate regiuni vor fi Dobrogea, Oltenia si Banat.

Modificarile aparute la nivelul climei si al solului vor avea influente asupra culturilor agricole. Astfel, peste 20 de ani, productia de cereale de la noi va fi de 60% din cea obtinuta acum, iar acest gen de culturi se va muta in zonele „atipice“ din nord, ca Germania si Polonia. Solul si implicit culturile agricole din tara noastra vor suferi modificari mari din cauza incalzirii globale. Un studiu privind efectele schimbarilor climatice, efectuat de specialisti ai unor institute de cercetare din mai multe tari europene (din Anglia pina in Ungaria sau Romania) si care a avut in vedere modificarile aparute deja fata de nivelul anilor ’80 si previziuni pentru urmatorii 90 de ani, arata ca se manifesta deja unele schimbari care vor continua sa se accentueze pina la finalul secolului.

Sint zone unde pamintul va deveni arid, iar culturile de cereale se vor putea planta cu succes in nordul Europei, nu in sud sau centru ca pina acum. „La noi, peste 20 de ani, productia de porumb va fi de 60% din cea obtinuta in prezent, iar zone propice cultivarii cerealelor vor fi Polonia si Germania. Aceste tari nu aveau inainte asemenea culturi, dar, in ultimii ani, au inceput sa planteze cu succes porumb, deci tendinta exista deja“, a spus Catalin Simota, director adjunct la Institutul de Pedologie.

Romania intra in zona de risc

Potrivit studiului specialistilor europeni, incalzirea vremii va afecta tot continentul, dar zonele cu risc mare de desertificare sint cele din jumatatea sudica a continentului.


http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/55915/

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

Zece judete intra la desertificare
 Pagina de start a forumului Club Z » Internet News
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara