Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
AMD lanseaza Torrenza
MesajTrimis: Mie, 07 Iun 2006, 11:49 am Go top: AMD lanseaza Torrenza Răspunde cu citat (quote)
Maleficus
Gold Member
Gold Member
Data înscrierii: 14/Mai/2006
Mesaje: 314
Locație: Purgatoriu




AMD a anuntat recent ca va lansa o noua platforma – Torrenza – care reprezinta, de fapt, o noua abordare asupra conexiunii de tip HyperTransport, care se stabileste intre procesoare si variatele aplicatii pe care un user le necesita, informeaza TG Daily.

In timpul conferintei de presa care a precedat evenimentul de lansare, oficiali ai AMD au oferit numeroase detalii legate de dezvoltarea unui adevarat program Torrenza.

In consecinta, primele chipset-uri care urmeaza sa fie lansate in prima etapa de la initierea Torrenza vor putea fi conectate direct la un socket CPU.

Oficialii au adaugat faptul ca Torrenza va oferi posibilitatea unui OEM de a controla un procesor avansat, ce va putea intra cu usurinta in slotul CPU datorita conexiunii HyperTransport care il ‘leaga’ direct la CPU.

Mai mult, datorita platformelor AMD ca deja celebra "4x4", CPU-urile dual-core pot fi conectate intre ele, deoarece platforma permite utilizarea a cate doua perechi de cipuri dual-core pentru opt core care functioneaza simultan.

Conform TG Daily, urmatorul pas in dezvoltarea Torrenza va consta in optimizarea capacitatilor platformei HyperTransport, insemnand ca se vor adauga noi componente bus-bypassing si alte sloturi pentru sistemele AMD64.

Succesul acestui stadiu depinde, insa, de partenerii AMD, cei care vor primi o licenta pentru tehnologia HyperTransport spre a imbunatati performantele platformei.

Se pare ca, datorita acestor sisteme multi-socket, partenerii AMD vor putea utiliza si cel de-al doilea, al treilea si cel de-al patrulea socket, facilitand in acest fel conexiunea stabilita intre CPU si procesoare, inclusiv cele grafice.

Numeroase companii cunoscute au anuntat ca vor adopta programul Torrenza, inclusiv Sun Microsystems, Hewlett-Packard, Cray, Liquid Computing, unul dintre liderii in productia de servere, NetLogic Microsystems, un producator de procesoare, dar si DRC Computer.

Analistii sustin ca toate companiile care si-au anuntat participarea la acest program complex au deja experienta in productia componentelor destinate platformei Opteron, in special DRC Computer, Torrenza reprezentand un pas inainte in razboiul pentru cucerirea unei cote de piata mai mari si pentru know-how.

_________________
www.chez-simone.ro Rochii de seara
Vezi profilul utilizatorului

AMD lanseaza Torrenza
 Pagina de start a forumului Club Z » Internet News
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara