Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Timo Maas
MesajTrimis: Dum, 21 Mai 2006, 4:54 pm Go top: Timo Maas Răspunde cu citat (quote)
Dj @!exx
'
'
Data înscrierii: 11/Mai/2006
Mesaje: 69
Locație: Craiova




Timo Maas s-a nascut si a crescut in Hanovra, Germania si la varsta de 13 ani deja "rupea" deck-urile. Astfel ca peste cativa ani, Timo s-a trezit ca lucra la cel mai mare club din orasul sau natal. Lansarea s-a produs prin obtinerea rezidentei la The Tunnel din Hamburg, la acea vreme cel mai mare club din Germania. Coleg ii era Gary D, duo-ul producand un single "agressive trance", care i-a marcat cariera - Die Herdplatte. Single-ul a obtinut rapid aprecierile criticilor si a dus la semnarea unui contract cu Hope Recordings.
Norocul lui Timo, care a reusit sa scape de job-ul sau: 9 ani a vandut telefoane mobile la German Telecom. Dupa succesul obtinut, Timo Maas s-a dedicat refacerii studiourilor Peppermint Jam, invatand absolut tot, de la inregistrari la distributie. Impreuna cu producatorii de acolo a scos sub numele Kinetic A.T.O.M., piesa Borg Destroyer care s-a vandut in 8.000 de exemplare fara nici un pic de campanie promotionala.
Piesa care l-a adus definitiv in ochii tuturor a fost Mama Konda, sub numele Orinoko, care devine un standard pentru toti DJ-ii, de la Morales la Sasha. Mama Konda a ajuns in Top 20 atat in State, cat si in Marea Britanie. Au urmat mii de aparitii, in toata lumea, de la Love Parade-ul german, la Turnmills in Londra si Karma din Chicago (nu Bucuresti, sau Neptun).
De la Mama Konda incoace, fiecare inregistrare semnata Timo Maas a vandut in jur de 10.000 de exemplare. De asemenea, mixurile lui Timo Maas au fost primite favorabil peste tot, cel mai cunoscut fiind cel al piesei Dooms Night a lui Azzido da Bass.

_________________
Să fiţi mereu, cu gândul limpede şi sufletul împăcat, şi ţineţi minte: “stay real… stay tune… keep on Trance!”
Vezi profilul utilizatorului

Maresh, warm-up la Timo Maas
MesajTrimis: Lun, 22 Mai 2006, 10:24 pm Go top: Timo Maas Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




Maresh ne plimba printr-o combinatie bizara de sunete seci, abstracte si vocaluri confuze ori perverse.
Hipnoza muzicala, declansata de „Lola”, vocea feminina a piesei semnate Duoteque. Continuam cu minimal fluid, specific productiilor Trentemoller. Ne lasam iar hipnotizati de povestea abstracta din Wanda’s Wig Wax. Ritmurile se accelereaza, iar melodiile, desi minimaliste, devin din ce in ce mai complexe, presarate cu voci electrizante. Setul continua vesel, dansabil si culmineaza „Kung Fu” - a lui Dub Taylor. In final, schimbare de stil. Sunetele seci si minimaliste se sparg, pentru a se transforma in acorduri electro.

Mixeaza de cinci ani, iar de curand a inceput sa “se joace” cu Ableton Live.Vrea sa experimenteze si sa aduca mereu ceva nou mixurilor sale. Crede ca e foarte important ca un DJ sa asculte cat mai multe genuri, ca sa nu ramana pe loc. Organizeaza o serie de event-uri de muzica electronica in Cluj, pentru a promova DJ tineri. Din buzunarul sau.
Ai pus muzica in Germania, in clubul Canape din Trossingen (Stuttgart).
Fa o comparatie cu Romania.
In Germania este cu totul alta lume, deschisa la ideea de distractie si de muzica. La noi, oamenii vin sa se afiseze, nu sa se distreze sau pentru muzica. Avem cluburi care pot depasi oricand ce este afara, ca design, sunet si invitati, insa organizatorii privesc totul ca pe o afacere. Plus ca la noi scena este concentrata in jurul Bucurestiului, ceea ce nu este bine deloc.

Care este cel mai ciudat loc in care ai pus muzica?
Am fost invitat in Poiana Brasov sa pun muzica intr-un club care acum nu mai exista. La un moment dat, rezidentul, mare fun de “funky fresh”, socat de sunetele emise de boxe, m-a amenintat ca imi scoate sigurantele.

Te vad cu laptop. Cum il folosesti la mixat?
Este vorba de Ableton Live. Il folosesc ca un sampler, in care am loop-uri si sunete, facute de mine sau taiate din piesele pe care le pun, cu care intru peste ceea ce mixez pe vinyluri.
Lucrez la o prima productie. Momentan sunt la stadiul de loop-uri si sunete, iar in maxim un an de zile imi doresc sa reusesc sa fac un live act 100%.
De unde vine schimbarea de stil din ultima perioada?
Un DJ nu trebuie definit dupa genurile muzicale pe care le mixeaza, ci dupa senzatia pe care ti-o transmite cand il asculti. Acum mixez de la minimal si electro la minimal-techno pentru ca imi place cel mai mult acum. La anul poate va fi altceva.

Cat de importanta este autopromovarea?
Cea mai importanta. La noi, alta modalitate nu exista. Organizatorii de evenimente pun accent pe a castiga bani si nu pe promovarea muzicii sau a artistilor romani.

Ai castigat concursul de la Ultima Playa. Vei face warm-up pentru Timo Maas. Ce planuiesti?
Va fi mai mult live act, loop-uri, sound-uri, mai multa muzica facuta pe loc.

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

Timo Maas
 Pagina de start a forumului Club Z » DJs & Producers
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara