Pagina de start a forumului Club Z
Pagina de start a forumului Club Z Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare

Forum Index | GMC Club Z - Portal | Chat Online | Parteneri | News | Top 3 Forum | Echipa GMC Club Z | Forum info


Crează un subiect nou  Răspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul următor 
Failure to Launch
MesajTrimis: Sâm, 20 Mai 2006, 6:49 pm Go top: Failure to Launch Răspunde cu citat (quote)
Ade
Elite Member
Elite Member
Data înscrierii: 17/Mai/2006
Mesaje: 1245
Locație: Bucuresti




Regia: Tom Dey
Cu: Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker
Premiera in Romania 02.06.2006
Durata 97 minute
Produs de: Paramount Pictures
Distribuitor international: United International Pictures (UIP)
Distribuit in Romania de: Ro Image 2000


Tripp (Matthew McConaughey) nu a reusit niciodata sa "zboare" din cuibul parintesc. Intotdeauna a avut un motiv sau altul, dar acum parintii sai au ajuns la disperare. S-au saturat!
Asa ca o angajeaza pe superba si talentata fata a visurilor lui (Sarah Jessica Parker) sa-l convinga sa se mute din casa parintilor.

Despre productie
Asa cum spune Matthew McConaughey, personajul lui, Tripp, are motive practice pentru a fi la 35 de ani tipul de barbat american care nu s-a mutat inca din casa parinteasca. “Este gratis, are propria camera grozava, iar mama ii spala hainele. Este un hotel nemaipomenit”.
Totul se schimba pentru Tripp cand o intalneste pe Paula. Ea are toate calitatile pe care le cauta Tripp la o femeie: este inteligenta, haioasa, talentata si frumoasa. Ceea ce nu stie Tripp este ca exista un motiv pentru care ea este atat de perfecta: consultant profesionist, Paula a fost angajata de parintii lui pentru a-l ispiti sa se mute din casa acestora.

“Pe hartie, cazul lui Tripp pare complicat”, spune Sarah Jessica Parker, care o interpreteaza pe Paula. “Bineinteles, atunci cand il intalneste, cazul nu mai pare a fi acelasi. Ea descopera un tip bine-facut, educat si perfect normal, care este de 50 de miliarde de ori mai aratos decat toti ceilalti clienti ai ei, dar din anumite motive, el nu se poate desparti de casa parinteasca.”

De curand numit de revista People “Cel mai Sexy Barbat in Viata”, McConaughey observa ca situatia personajului lui reflecta realitatea pentru multi barbati de douzeci si treizeci si ceva ani din America de azi. “Este un fenomen social: chiar daca devin oameni maturi copiii, acestia nu se muta din casa parintilor”, spune acesta.
“Am citit o multime de articole despre aceasta tendinta inainte sa fac acest film”, spune regizorul Tom Dey. “A fost distractiv sa descopar aceste noi aspecte sociologice ce se aplica unor copii adulti ce inca mai locuiesc impreuna cu parintii: ‘adultescenti’, ‘generatia bimerang’, ‘lansare esuata’, etc. De asemenea, mi-a placut faptul ca este un fenomen universal – oricine cunoaste pe cineva care inca mai locuieste cu parintii, fiind trecut bine de varsta la care ar fi trebuit sa se mute. Speranta mea este ca am surprins partea haioasa a acestei tendinte familiale”.

Un adult de treizeci si ceva ani care traieste inca in casa parinteasca este un fapt comun in zilele noastre. Scenaristii Tom J. Astle si Matt Ember au inceput proiectul cautand printre vecinii lui Ember de la periferia Los Angeles-ului.

“Am multi vecini care au copii adulti care acum locuiesc cu ei”, remarca Ember “Am descoperit ca este interesant si am fost surprins sa vad ca acest lucru devine normal”.

“Am inceput sa dicutam despre aceasta idee, despre adulti ce locuiesc inca in casa parinteasca cu parintii lor si ce impact are aceasta situatie asupra celor implicati”, adauga Astle. “Întotdeauna ne-am intrebat cum ar putea fi scosi acestia din casa. Apoi, am complicat situatia introducand lumea intamplatoare a intalnirilor si a mers. S-a dovedit a fi o idee haioasa si de actualitate pentru o comedie”.
Pentru Dey, Cum sa dai afara din casa un burlac de 30 de ani (Failure to lunch) a reprezentat o oportunitate de a face o comedie romantica ce ar putea sa placa mai multor categorii de public in acelasi timp. “Are ca subiect o poveste clasica in care relatia centrala este bazata pe o minciuna. Dar, mai apoi se transforma intr-un film care atinge puncte emotionale mult mai adanci. Aceste variatii ale tonului de la comedie la drama fac ca acest film sa devina o poveste placuta de vizionat”.

Regizorul Tom Dey spune cea mai parte a comicului din Cum sa dai afara din casa un burlac de 30 de ani (Failure to lunch) isi are radacina in relatia si confruntarile dintre Tripp si Paula. “Tripp nu este indiferent faptului ca inca locuieste in casa parinteasca – el se mandreste cu acest lucru. Dimpotriva, Paula stie ca sa nu parasesti casa parinteasca este o intr-adevar o problema – iar ea este solutia. Cu cat fiecare personaj este mai convins de propriul punct de vedere, cu atat ies mai multe scantei intre ei”.
“Tripp si Paula sunt ca doua pietre tari”, spune Matthew McConaughey. “Le place sa-l faca pe celalalt sa fie tinta glumelor, dar le face placere chiar ei sa devina tinta”.

McConaughey spuna ca, desi pare ca sa construiesti o relatie pe baza unei minciuni, niciodata nu ar putea fi un plan bun – de exemplu, ai fost angajata de parintii iubitului tau sa-l faci pe acesta sa se mute din casa lor – se dovedeste a fi o oportunitate de a-l surprinde placut pe celalalt. “Toate celelalte fete pe care le-a adus vreodata acasa la el au plecat in momentul in care au vazut ca locuieste cu parintii. Pentru ca trebuie sa faca sa mearga aceasta relatie, ea nu se lasa dezamagita de acest lucru. Acest lucru il intriga pe Tripp – pana cand descopera care este secretul ei”.
“Într-un fel, aceasta poveste romantica nu este fortata”, spune ea. “Fiecare incearca sa-i arate celuilalt tot ce are mai bun de oferit, sa lase o impresie cat mai buna – cu alte cuvinte, sa se cunoasca. Pana acum, amandoi se credeau experti in a-i retine atractia, dar de aceasta data totul iese de sub control”.

“Ambele personaje si-au creat propriile principii elaborate de viata pentru a se proteja de a fi raniti din nou”, adauga Dey. “Asta-i face atat de perfecti unul pentru altul. Ei au exclus posibilitatea de a se mai indragosti vreodata, dar de fapt acesta este acel lucru pe care nu ai cum sa-l excluzi din viata”.

McConaughey l-a vazut intotdeauna pe Tripp ca fiind un personaj comic si placut, nu ca pe un singuratic antisocial. Tripp este de fapt un tip cu o inima mare, ce are o viata care-i permite sa se ocupe si de pasiunea pentru vapoare, sa locuiasca in casa parinteasca, un loc placut in care traieste, si sa ia masa cu parintii lui. “Nu exista nici un motiv sa schimbe ceva din toate acestea”, spune McConaghey.

Toate aceste conceptii ale lui Tripp se schimba in momentul in care Paula intra in viata lui. “El este intrigat de Paula. Este prima data in ultima perioada cand el el ia in considerare posibilitati pe care nu le-a prevazut si este deschis la orice lucru nou”, explica McConaughey.
“Matthew este cel mai atragator barbat din lume”, spune Justin Bartha, cel care joaca rolul lui Ace, prietenul cel mai bun inca din copilarie al lui Tripp. “Orice femeie din lume ar vrea sa fie cu el si orice barbat ar dori sa-l cunoasca. Dar este, de asemenea, un actor foarte bun – intra foarte bine in pielea lui Tripp; personajul lui este incantator, chiar daca inca mai locuieste cu parintii”.

“E ceva, ca o epidemie – tineri si mai putini tineri ce locuiesc cu parintii”, spune Parker despre conceptul principal al filmului. “M-a incantat faptul ca subiectul comediei din acest film porneste de la un fenomen real”. Parker a fost, de asemenea, atrasa de rol datorita sansei de a face ceva difert: in acest caz, sansa de a a-si arata talentul la paintball. “De fapt, nu am jucat niciodata inainte paintball si nici nu o voi mai face vreodata”, rade ea. “Face parte din meseria mea – poti sa incerci sa faci ceva odata si sa nu mai fie nevoie sa mai faci vreodata”.
“Sarah Jessica face totul fara efort”, spune Matthew McConaughey. “Este foarte feminina si sofisticata, dar este si isteata intr-o comedie”, continua acesta.

“Împreuna, chimia dintre ei este palpabila”, spune regizorul Dey. “Matthew si Sarah Jessica sunt doua sclipiri foarte stralucitoare”, continua acesta. “Cand sunt pe ecran impreuna zambind, iti vine chiar si tie sa zambesti”.

Cei ce ii interpreteaza pe parintii lui Tripp sunt Terry Bradshaw si castigatoarea Premiului Ocar® Kathy Bates. “Kathy si Terry sunt o pereche dinamica”, spune Matthew McConaughey.

“Cand ii vezi impreuna pe ecran, ai putea crede ca in liceu au fost doi indragostiti care mai apoi s-au casatorit si parca sunt dintotdeauna impreuna”, spune Dey. Sue si Al au o atitudine pasiv-agresiva in incercarea de a-si face fiul sa se mute din casa lor: in loc sa vorbeasca cu el despre aceste lucruri, ceea ce ar fi o conversatie intepatoare, incomoda, ei o angajeaza pe Paula sa-l convinga sa se mute.

“Sue este o mama casnica; isi ingrijeste fiul de ani si ani si ani de zile”, spune Bates. “În adancul sufletului, este ingrijorata pentru Tripp, pentru ca realizeaza ca acesta trebuie sa plece din casa parinteasca si sa-si intemeieze propria familie, dar totusi ea nu ar vrea sa-l vada plecand”.

Din distributie mai fac parte Justin Bartha in rolul lui Ace si Bradley Cooper in rolul lui Demo – prietenii inca din copilarie ai lui Tripp – si Zooey Deschanel in rolul lui Kit, sarcastica colega de apartament a Paulei.

“Pe langa faptul ca acesta este un scenariu haios, am fost atras si de prezenta unor personaje atat de vesele si colorate”, spune regizorul Tom Dey. “Prietenii joaca un rol crucial, incercand sa-i apropie pe Paula si pe Tripp”.

Deschannel vorbeste despe personajul ei, “Ea are probleme in a-si face prieteni, pentru ca multi oameni i se par a fi prosti. Ea trebuie sa invete ca trebuie sa lase si de la ea putin pentru a-si gasi fericirea”.

Tom Dey spune ca “intotdeauna este o placere – si o provocare! – sa pui la un loc un ansamblu puternic. Este ca si cum ai alege intr-o paleta de culori – trebuie sa combini suficient de multe culori diferite, dar acestea trebuie sa se si completeze in acelasi timp”.

Dey continua vorbind despre cei mai buni doi prieteni ai lui Tripp, “Noi am incercat sa cream un grup fericit de prieteni – atat Bradley, cat si Justin, sunt doi actori foarte haiosi si talentati cu stiluri diferite, credibili in rolurile lor. Mi-a placut ideea ca acesti trei baieti traiesc cu parintii din diferite motive, dar se simt cu totul bine inaceasta situatie”.

“De fapt, eu chiar locuiesc cu parintii”, glumeste Bartha. “Vad foarte mult din mine in Ace. Mama imi pregateste si acum micul dejun. Si, de fapt, mi-as dori ca parintii mei sa o angajeze pe Sarah Jessica Parker pentru a ma convinge sa parasesc casa parinteasca”, spune el continuand sa glumeasca. “Chiar imi imaginez asta chiar acum”.

Pentru Dey, esential a fost sa gaseasca combinatia perfecta de actori. “Oamenii chiar indragesc aceste personaje pentru ca par reale si chiar usor de observat in viata reala”. Dey concluzioneaza, “Mi-a placut faptul ca actori diferiti ca Zooey Deschanel si Terry Bradshow pot sa apara impreuna pe ecran in acest film. Acest lucru mi s-a parut nemaipomenit si distractiv. Este o experienta satisfacatoare pentru un regizor.”

_________________
Don't worry...be happy.....life's gooooooooood:D
"Infrant nu esti atunci cand sangeri...nici cand ochii-n lacrimi ti-s...adevaratele infrangeri...sunt renuntarile la vis..."
"nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul ce del de sus..."
Vezi profilul utilizatorului

MesajTrimis: Joi, 12 Iul 2012, 12:27 am Go top: Failure to Launch Răspunde cu citat (quote)
emilia
Active Member
Active Member
Data înscrierii: 14/Iun/2012
Mesaje: 42




Din descriere pare dragut. O sa ma uit la el cat de curand.
Vezi profilul utilizatorului

Failure to Launch
 Pagina de start a forumului Club Z » Filme
Ora este GMT + 2 ore  
Pagina 1 din 1  

  
  
 Crează un subiect nou  Răspunde la subiect  

Forum index | Club Z - Portal | Luxian's Blog | Sitemap

  Powered by phpBB © 2001-2006 Modified : Club Z  
Anvelope vara iarna Timisoara | Jante Timisoara